Gaming-burken är alfa o omega

Att spela spel på pc datorer är något som många gillar. Här handlar det dock om att hänga med i utvecklingen. Ja, inom datorernas och spelens värld går allt fort. Här utvecklas det alltid för fullt. Det betyder att du som alltid vill spela de senaste spelen, också måste ha den senaste datorn. I alla fall måste du ha bra prestanda under huven på din motor för alla de härliga actionspelen.

Att skaffa en nya dator hela tiden kan bli jobbigt och dyrt i längden. Ibland är det så att det även går att uppgradera den gamla pc-volvon till en alldeles skinande mersa. I det fallet rör det sig oftast om att uppgradera till kraftigare och snabbare ram-minnen, samt en ssd-disk och ett gigantiskt grafikkort. Sedan sätter du bara nyckeln i åket och du lirar direkt mycket större och nyare spel.

Var finner du din nya speldator

När du ska köpa dator eller delar till den du redan har finns det många olika platser och sätt att göra det på. Sätten varierar mellan att köpa nytt eller begagnat. De platser du kan handla på är online, på köp och säljmarknader samt i de fysiska butikerna. Även i dagspressen finns det olika begagnat annonser där du kan köpa en dator direkt från privatpersoner. Naturligtvis kan du även köpa delar och bygga din egen spelburk.

Hur du än går till väga brukar det vara en sak som begränsar hur mycket du kan bygga eller köpa. Detta är din ekonomi. Ja, så är det för de flesta människor. Det finns inte obegränsat med slantar till tråd, nålar och speldatorer. Har du ett liv i ekonomisk frihet, är med andra ord detta inlägg i bloggen inget för dig. Spring istället till spelbutiken och köp det senaste spelet.

Jämföra priser på nätet är bästa strategi

Det bästa valet du kan göra för att få så mycket som möjligt för dina pengar, är att jämföra priser på det du ska köpa online. I det fallet finner du alltid de bösta datorerna i topplistor skrivna av helt oberoende experter på nya heta advized.se. Just nu finns det massor av bra listor för att kunna göra de bästa valen. Nedan ser du några bra burkar med heta prylar till bra priser. De tre bästa datorerna till de bästa priserna

  • Den bästa bärbara speldatorn är en Asus ROG Zephyrus med en snabb i7:a och 16gb ram samt ett bra grafikkort. Datorn kostar bara lite över 23 000 kronor.
  • Den bästa datorn för studenter blir Asus Vivibook 15 F510ua. Med en i3:a under skalet och 8 gb ram samt en snabb ssd-disk får du en bra dator för enkla spel och studier.
  • Bästa stationära gamingdatorn. Det blir Asus GL12CP-NR004T. En i5 processor i kombination med GeForce 3 Gb grafik garanterar att de flesta spelen flyter smidigt.

Att välja en dator enbart baserat på att den ska fungera bra för alla spel, kan ses som lite dumt. Det går ju att använda en dator till så mycket annat säger många. Jo, visst har de rätt. Dock är det så att du som väljer en dator som klarar de tyngsta spelen, också får en dator med alla andra egenskaper.

Litar du bara på de svenska experterna

Andra sidor som erbjuder jämförelse av priser och recensioner av de hetaste datorerna. Är du en riktig gamer, så litar du inte bara på svenska experter. Här vill du ha mera kött på tassarna innan du lägger fingrarna på musen. Nedan ser du en rad olika internationella sajter där du garanterat finner en speldator som är kompatibel just med din favoritmus.

  • Google Shopping kan vara en värdefull sajt för dig som söker information om det senaste.
  • Pricegrabber är en av de största jämförelsesajterna online för allt mellan himmel och jord. Ja, det innefattar även datorer.
  • PC Parts Picker är en unik jämförelsesajt där du kan plocka olika delar som passar dig och bygga din dator online innan du köper den.