Zombies, run!

Att vara ute och jogga kan vara kul. Men det kan också vara väldigt långtråkigt och tröttsamt. Hemgjorda spellistor på Spotify räcker bara så långt. Vad man behöver vid dessa tillfällen är något som kan göra jogginrundan roligare. För detta ändamål finns det ingenting som är lika effektivt som Zombies, run!, den i särklass bästa joggingappen. Appen är utvecklad av studion Six to Start, och är något av ett mellanting mellan motivationsapp och spel.

Som namnet kanske avslöjar är zombies centrala för appen. Zombies har under de senaste åren blivit mycket trändiga i popkulturen, med tv-spel som Left for Dead och Resident Evil och tv-serier och filmer som World War Z och The Walking Dad. Av någon anledning är vi helt fängslade av berättelser om de odöda som åter vandrar på jorden. Zombies, run! tar vara på denna kulturella fascination genom att erbjuda oss möjligheten att själva vara huvudrollerna i en zombiefilm. Handlingen som appen erbjuder är att de som använder den är del av en bosättning som byggts efter att zombieapokalypsen hänt. För att se till att bosättningen har nog med resurser för att överleva och bli större, behöver man gå ut i världen och leta efter dem. Det är nu joggingen kommer in i bilden. Genom att jogga samlar man ihop resurser som man sedan kan använda för att bygga ut sin bosättning. Med vissa intervaller kommer joggaren börja höra ljudet av zombies som jagar en. Vid dessa tillfällen måste man börja springa lite fortare för att inte bli fångad och således förlora spelet. Det är förvånansvärt hur effektivt detta motiverar en att fortsätta jogga även när man är dödstrött. Speciellt inte om man är gamer och därmed har det inbyggt i ryggmärgen att undvika zombies.

Appen erbjuder även en mer övergripande handling i form av ljudböcker uppdelade i avsnitt. Genom dessa avsnitt kan man göra sig bekant med olika karaktärer som även dem försöker överleva zombieapokalypsen, och samtidigt lära sig om ett olycksbådande mysterium som behövs lösas. Dessa avsnitt ser till att även om man skulle tröttna på att jagas av zombies kommer man fortsätta komma tillbaka till appen bara för att få höra slutet på vad som händer. Denna app är absolut att rekommendera till de som joggar eller funderar på att börja. Den erbjuder ett riktigt boost för motivationen.

Har du använt “Zombies, run!”? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet.