Fabulous – Motivate me!

Att motivera sig själv kan vara något av det svåraste som finns. Vi har inte alltid viljestyrkan att kämpa vidare när vi står inför tuffa utmaningar. I dessa situationer är det bra att ha något som hjälper till att hålla en motiverad och fortsätta sträva framåt. För detta ändamål finns det ett stort antal appar tillgängliga via smartphone och tablet designade för att hjälpa individer att motivera och pusha sig själva. De varierar från enkla appar som skickar notiser om vad du behöver göra till kreativa och roliga appar som garanterat får upp dig ur soffan.

Den typen av motivationsapp som för tillfället finns i överflöd på marknaden är den vars titel oftast inkluderar orden “motivational quotes,”citat om motivation, och som alla har ett godtyckligt antal sådana att erbjuda. Du kan hitta appar med 100 citat om motivation, eller 1000, eller en som påstår sig ha över 20000 citat. Det finns också varianter som “Best motivational quotes,” “inspirational quotes” eller “Top motivational quotes.” Denna formen av app gör du bäst i att undvika. Det är inte värt mödan utan tar bara upp onödig plats på telefonen.

Dit du bör rikta din uppmärksamhet är de appar som har lite mer kreativitet i grunden. På denna front finns det ett antal appar att rekommendera. Playstore för Android användare har till exempel för tillfället som Editor’s Choice appen Fabulous – Motivate Me!, utvecklat av franska företaget TheFabulous Denna app är utvecklad med syftet att forma sig efter din egen livsstil och hjälpa dig hitta de lösningar som bäst passar just dina problem. Appen fungerar som så att du väljer vad det är för något du behöver motiveras till att bli bättre med, t.ex. att vara mer produktiv eller skaffa en bättre sömnrytm. Appen hjälper dig sedan välja ut vilka sorts rutiner du vill börja utveckla för att uppnå detta målet. Till exempel kanske du ska städa i en halvtimme på eftermiddagar, eller äta en sund frukost på morgonen. Sedan påminner appen dig varje gång det är dags att utföra en ny rutin, och håller koll på hur ofta du gjort det och berömer dig när du uppnår vissa milstolpar. Appen är otroligt effektiv när det kommer till att motivera någon till att skaffa bättre rutiner i livet.

Har du prövat Fabulous – Motivate me!? Dela gärna med dig av dina upplevelser i kommentarsfältet.